Statul minimal pe care l-au propus Basescu si PDL s-a dovedit a fi o escrocherie de proportii, in sensul in care „externalizarea” unor servicii a fost, de fapt, o formula de finantare a clientilor politici. Astfel, sub grija lui Basescu, a inflorit un stat oligarhic, perfect feudal, in care demnitatile se cumpara, prietenii de business isi cresc afacerile, iar oamenii nu au decat sa crape.
Problema noii legi a sanatatii ascunde, de fapt, externalizarea asigurarilor medicale, in sensul descris mai sus. Externalizarea se face catre firme de asigurare care au in spate firme de reasigurare, toate platite din banii oamenilor, in contextul in care aceste companii nu urmaresc profitul in sensul bun al cuvantului, ci maximizarea profitului. pe cale de consecinta, daca acum omul da 10 lei la stat pentru a plati serviciul medical, statul va presta un serviciu de, sa zicem, 8 lei, 2 lei mergand spre finantarea proprie a casei de asigurare de stat (publice). In situatia „externalizarii”, serviciul prestat catre cetatean va fi de 3-4 lei – 2-3 lei se duc la casa privata de asigurare, care va trebui sa isi finanteze activitatea, dar si sa faca profit, iar alti 3-4 lei se duc la compania de reasigurare, care, la randul ei, trebuie sa se sustina, dar si sa produca profit.
Reaua intentie a celor care au implementat acest sistem a dus la scaderea dramatica a clasei de mijloc si la marirea decalajelor intre cei bogati (si foarte bogati), care sunt extrem de putini, si cei multi, saraci si foarte saraci.
Ceea ce clica portocalie nu a prevazut – iesirea oamenilor in strada – iata ca se intampla si singura reactie a acestor neipraviti este sa taca, sa se ascunda si sa astepte frigul ca sa ii goneasca pe oameni.
Iar peste ei, peste cei uitati, zambesc superior odraslele presedintelui, fiecare locuind intr-o casa scumpa, la volanul unor limuzine de lux…
Reclame